måndag 8 november 2010

Ny vecka

Har aldrig förstått tidigare att måndag morgon kan vara så jobbig. Idag var så himla trött. Helt slut efter helgen. Men väl på jobbet och efter 1 kopp kaffe så kom piggheten tillbaka.
Har haft några honkatter för kastration och ID-märkning. En hund med en knöl på benet och i nacken. Nina sliter som vanligt. (Hon har jämt mycket patienter). Ingen som vill gå till mig längre ? :-)

Annars är det lite lugnare på jobbet just nu. Inte lika fullt och ffa inte lika mycket kaos. Vilket känns mycket skönt. Vi har ju som målsättning att ta hand om de patienter vi har på ett så bra sätt som möjligt. Att kunna erbjuda tid samma dag, senast dagen efter. Just nu kan vi nästan det.
Vi tar emot akuta patienter i så stor grad som möjligt.

En sak vi kan erbjuda är progesteronprov. Svar samma dag.
Till alla som skall para sin tik, kan jag varmt rekommendera att få veta med stor exakthet vilken dag som är lämpligast. Lita inte på att "vi har alltid parat på 14:e dygnet och det har alltid gått bra". Tikar kan ibland dölja när de startade sitt löp, de förskjuter gärna sina löp med någon eller några dagar ju äldre de blir.
Framför allt till er som skall åka långt och para eran tik. Varför behöva åka flera dagar för tidigt ?
Jag parar aldrig någon av våra tikar utan att ha tagit ett progesteronprov. Förrutom smidigheten med att inte behöva försöka flera dagar i följd, så kan jag med mycket stor noggrannhet säga att tiken får sina valpar 60+/- 1 dag efter parningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar